Weekend på Vemmetofte Strand Camping

Den 3. - 5. oktober 2008

Vi trængte igen til at komme ud på camping og selv om der var meldt dårligt vejr måtte vi af sted. Valget faldt på Vemmetofte Strand Camping som vi altid har været glade for at besøge. Sidste gang vi var der synes vi at badefaciliteterne ikke var up to date og nu kunne vi se at der var moderniseret i baderummene i år 2008. Toiletterne var stadig de gamle, men mon ikke de også står for tur.

Campingpladsens helt store fordele er at den ligger i en dejlig skov og få hundrede meter til en flot strand. Der er fantastisk godt læ i al slags vejr og fredeligt og roligt. Specielt er vi vilde med pladsen om foråret når bøgen lige er sprunget ud og om efteråret når skoven gløder med alle de flotte høstfarver.

Udsigt fra stranden ved Vemmetofte

Efter en god nats søvn valgte vi at gå en tur i skoven og ned på stranden. Vejret var flot og solrigt.

Over middag kørte vi via Rødvig ned til Stevnsfortet, som nu er åbnet som museum. Vi købte billet til kr. 90. - med rundvisning nede i de underjordiske gange. Der ville gå en time før næste rundvisning startede, så vi kørte til Højerup hvor kirken ligger på kanten af Stevns Klint. Her spiste vi en hurtig og meget rimelig frokost på Traktørstedet der.

Tilbage på Stevnsfortet startede rundvisningen med en ung pige som guide. Først gik man rundt over jorden og så på raketter og andet militært isenkram og vi var også inde i et af de store kanontårne, som oprindeligt har siddet på det tyske slagskib Gneisenau. Her efter gik turen ned af trapperne i dybet.

Stevnsfortet

Her kom bl.a. ind og se O-rummet, så tidligere var noget af det hemmeligste område i fortet. I gangene var det også interessant at se de rå vægge med bånd af sort flint som bryder kalk-lagene.

Et af de gamle kanontårne

Raketbatterier på museum

Inde i det allerhelligste - O-rummet

De lange kalkgange - læg mærke til de sorte flintlag og de grønne alger der vokser på kalken.

Rundturen varer ca. 1,5 time og er utrolig interessant, da den giver et indblik i en ellers engang hemmelig verden. Samtidigt ligger fortet på noget af Danmarks flotteste natur og med flot udsigt ud over havet. Da der er opstillet gamle PMV'er, kampvogne m.m. er det sikkert et sted hvor "gamle" soldater kan mindes sin tid i forsvaret.

Tilbage til campingpladsen havde vi en fredelig aften med lidt TV-kiggeri. Ud på natten begyndte det lovede uvejr så. Først regnede det meget og det blev så fulgt op med en kraftig vind, men da campingpladsen har så godt var det ikke noget vi kunne mærke i vognen.

Alt i alt er Vemmetofte Strand Camping en plads vi kan anbefale og vi er sikre på vi også fremover vil besøge den jævnligt. Læs evt. under Campingture om nogle af vores tidligere besøg på pladsen.