Weekend d. 29. sept. til 1. okt. 2000

(samt d. 26.-28. oktober 2000)

Vemmetofte Strand Camping.

Mellem Fakse Ladeplads og Karise.

Vi ankom til Vemmetofte Camping ved 17-tiden fredag den 29. september og vi fik hurtigt valgt os en dejlig plads tæt ved skoven.

Indkørsel og reception - ©Tommy Hansen

Gode pladser i/ved skoven - ©Tommy Hansen

Vi har i mange år besøgt pladsen mindst en gang om året og har i vinteren 1997/1998 haft en fastliggerplads her, så pladsen er ikke fremmed for os.

Det er altid en fornøjelse at komme her. Allerede når man tjekker ind hos Elsebeth og Michael føler man sig altid velkommen og pladsen er et godt eksempel på hvorledes en god campingplads skal se ud. Læs mere om pladsen nederst på siden.

Fredag aften kørte vi til et pizzeria i Fakse Ladeplads, hvor vi fortærede et par gode pizzaer.

Lørdag kørte vi først til Karise, hvor man på det gamle mejeri sælger gode og billige oste og vine. (her kan man smage osten og vinen før man køber) Fra Karise kørte vi til Hårlev, hvor Dansk Vinforsyning holder til. De har specialiseret sig i dejlige italienske vine og her kan man også smage vinen før man køber. Vi købte 13 flasker dejlig vin.

Stevns klint - ©Tommy Hansen

Bagefter kørte vi langs kysten af Stevns til Mandehoved, hvor vi så naturcenteret som ligger på et tidligere militært område. Her er der en fantastisk natur og vi kan kun anbefale området til andre. Bagefter kørte vi via Højerup og Rødvig hjem til Vemmetofte, hvor vi satte en kylling på grillen. Vejret var dejligt solskin, så vi sad ude under solsejlet og spiste.

Søndag stod vi tidligt op og så på TV at håndboldpigerne vandt guld ved olympiaden i Sydney. Efter morgenmaden gik vi "den blå rute" i skoven og vejret var endnu bedre end om lørdagen. Turen er på ca. 5 km og kan absolut anbefales. Brochure kan fås i receptionen på campingpladsen. Efter at have spist en bid brød pakkede vi sammen og kørte hjem. Vejret havde været solrigt og varmt hele weekenden - skønt.

Dejlige ture i skoven - ©Tommy Hansen

Lidt om Vemmetofte Strand Camping: Pladsen ligger i et skovområde nordøst for Fakse Ladeplads og næsten ud til stranden. Der er kun en hundrede meter ned stranden. Pladsen har eksisteret i en del år, men er stadig meget velfungerende og velholdt. Næsten uanset hvor vinden kommer fra, er der altid godt læ på pladsen og der er døgnet rundt meget roligt og fredeligt. Pladsen er et godt udgangspunkt for ture på Stevns, i Køge og dejlige gåture i den omkringliggende skov. Pladsen er delt op i flere afsnit med grønne beplantninger, så den ikke virker så stor. Fastliggerne er placeret i et område for sig og der er strøm på alle pladser. Pladsen er en af de bedste på Sjælland, hvis man er til "nomadecamping" om vinteren. Toiletbygningen er altid dejligt varmet op og som sagt er der godt læ på pladsen. Der er også tænkt på børnene med: store legepladser, hoppepuder og et lille "mini-zoo".

  • Plus: fredeligt beliggende, gode, rene og opvarmede toiletbygninger, placeret ved skov og strand, vandrette og plane pladser, godt læ, lille god butik på pladsen. NYT ! - man har netop fået lavet 2 dejlige familie - baderum.

  • Minus: egentligt ikke nogen minusser, men de grønne bevoksninger trænger til en beskæring og så er der desværre ikke DCU-rabat

Pladsen kan vi varmt anbefale til alle campister - både med og uden børn.

Et specielt træ - ©Tommy Hansen