Back To Nature træf

Stubbekøbing Camping

den 12. - 16. maj 2010

I Kristi Himmelfarts weekenden deltog vi i Back to Nature's træf Øst, som i år blev afholdt på den hyggelige lille campingplads Stubbekøbing Camping, der ligger i dejlige grønne omgivelser i udkanten af Stubbekøbing by og lige ud til Grønsund.

Der er fred og ro på pladsen, da der ikke er stærkt trafikerede veje i nærheden. Pladsen er nærmest opdelt i 3 afsnit - 1 - den oprindelige, som ligger på et skrånende terræn med parcellerne på nogenlunde plane "hylder", 2 - et nyere plant afsnit helt nede ved vandet - begge ligger i grønne omgivelser og arealerne støder op til en stor flot park. Det 3. afsnit ligger umiddelbart på den anden side af den lille vej og der er der mere åbent og lyst, så der er arealer for enhver smag.

På pladsen er der en afslappet stemning og hygge ser ud til at være i højsædet. Bestyrerparret er imødekommende og gør alt for man befinder sig godt. De sanitære faciliteter er af lidt ældre dato, men er rene og velfungerende. Der skal betales ekstra for badet.

Pladsen ligger, som omtalt, tæt på byen og det betyder at man enten kan spadsere langs kysten eller ad vejen ind til byen. Den ene aften valgte vi at spise på den hyggelige Dolce Vita Restaurant og Pizzeria. Maden og betjeningen var god og til rimelige priser.

Læs mere om seværdigheder i byen og omegnen her. Visit Lolland-Falster

BTN-træffet var, trods vejret - der ikke viste sig fra den bedste side, som sædvanligt rigtig hyggeligt med mange glade og positive medlemmer. Der deltog ca. 30 vogntog.

Vi samledes hver aften i et stort telt, som campingpladsen havde stillet til rådighed, til fællesspisning/kaffe/dessert med slideshow med medlemmernes flotte billeder fra campingture.

Fredag havde BTN arrangeret en tur med en naturvejleder ud til Halskov Vænge, som er et utroligt smukt fredet skov og eng område, med helt utroligt mange gravhøje. Læs mere om Halskov Vænge - klik her.

Stor tilslutning til vandreturen i Halskov Vænge

Området består af både åbne vidder og af skov.

Skoven stod smukt med de nye friske bøgeblade

.....og blomstrende træer

Smukke engarealer

Skov og Naturstyrelsen har omdannet et område til et 1700-tals overdrev.

Velbevaret langdysse. Efter restaurering (1981) har vestenden igen fået sit oprindelige udseende.