Sommerferie 2003

i Hamburg, Tyskland.

Da min kone skulle have en operation i Hamburg kørte jeg vores campingvogn til Campingpladsen Schnelsen Nord i den nordlige udkant af Hamburg, så jeg kunne besøge hende hver dag.

Når man kommer nordfra på motorvej 7 fra Flensborg er det afkørsel 23 - AS HH Schnelsen-Nord. Efter man er kørt fra motorvejen drejer man to gange til højre og man kommer da ind på IKEA's parkeringsplads som man følger til campingpladsen. 

Jeg havde 10 dejlige dage i et perfekt vejr på pladsen, hvor jeg dagligt besøgte min kone; men jeg fik også tid til at opleve Hamburg.

Kanalrundfart er et "must".

Jeg må sige at mit eneste kendskab til Hamburg er fra de gange vi har kørt igennem på vej sydpå og der har den ikke imponeret mig med sine kraner og industri.

Men jeg blev nu positivt overrasket, da byen viste sig at være utrolig "grøn".

Byen er gennemskåret af vandløb og kanaler med dejlig frodige bevoksninger langs bredderne og inde i centrum er der de smukkeste kanaler med hyggelige restauranter lige ned til kanten. 

Jeg var på havnerundfart, rundfart i byen i  dobbeltdækkerbus, kanalrundfart,  i parken Planten und blumen, nede at gå i den gamle Elb-tunnel, på nogle af de dejlige handlegader i Hamburgs centrum. Alt i alt nogle skønne oplevelser.

Der går bus fra pladsen og til U-bahn stationer eller man kan vælge at køre til Niendorf Nord, som ligger ca. 3-4 kilometer fra pladsen. U-bahnen i Hamburg er utrolig velfungerende og der kan købes 1 og 3 dages kort som gælder til al offentlig trafik i Hamburg. Se mere på HHV's hjemmeside - Hamburgs Trafikselskab. (følg linket dette link)

Lidt om campingpladsen Schnelsen-Nord:

Lad mig sige det med det samme - her er der ikke nogen "slinger i valsen". Mage til velfungerende plads skal man lede længe efter.

Der er store parceller, en flot, ren og velfungerende toiletbygning med gratis bad, grøn og flot beplantning, gode tilkørselsforhold til pladserne m.m.

Pladsen er meget brugt som transitplads, d.v.s. at der hver dag er stor udskiftning af campister, som kun bruger pladsen i kortere tid inden de skal videre.

Eneste minus er støjen fra motorvejen som løber lige op af pladsen. Dog er det ikke værre end man kan holde det ud. Placeringen kan vel nærmest sammenlignes på DCU's plads i Nærum og der er der endda fastliggere som har placeret sig.