Weekendtur den den 12. maj - 14. maj 2000

til Jyderup Camping.

Denne gang gik turen til Jyderup Camping, som ligger utrolig smukt ved Skarresø.

Jyderup Camping ligger smukt ved Skarresø.

Vi ankom fredag d. 12/5 ca. kl. 16.30, hvor vi straks af værtsparret fik anvist en skøn plads på "første parket" mod Skarresø. Hurtigt fik vi vognen i vater og op med solsejlet. Derefter var det ren afslapning med en kold øl og senere madlavning på grillen.

Smuk udsigt fra campingvognen. - ©Tommy Hansen

Pladsen ligger smukt. - ©Tommy Hansen

Lørdag startede vi dagen med at cykle langs søen og gennem skoven ind til byen, for at foretage et på småindkøb i Brugsen.

Da vi kom hjem igen til pladsen, fandt vi ud af at vi ville tage bilen og køre på opdagelse i omegnen.

Hele området syd for Jyderup er et typisk morænelandskab med bakker og dale i en uendelighed. Hver gang vejen svinger er der et nyt flot vue ud over landskabet og området er grønt og frodigt. Ind i mellem ligger de smukkeste herregårde.

Vi kørte via Strids Mølle og Halleby Ore ned til Tissø, derefter forbi godsene Seichausdal og Nørager til Kløveshøj ( 100 m.o.h. ), som vi gik op til ( ca. 1 km. ). Her er der en fantastisk udsigt - i klart vejr ser man bl.a. Storebæltsbroen, Slagelse, store dele af Fyn, Skjoldnæsholm - området m.m.

Efter denne dejlige oplevelse kørte vi via godset Falkenhøj og godset Sæbygård ned til Tissø igen. Herfra en tur over Sønderød til Tågerup, hvor vi skulle se Birkegårdens Haver.

Japansk haveanlæg. - ©Tommy HansenDansk - engelsk haveanlæg. - ©Tommy Hansen

Birkegårdens Haver er absolut et besøg værd - her er der smukke japanske haver ( i alt 10000 m² ) og dansk-engelsk haveanlæg på i alt 7000 m². Her er også noget for børnene: i en dejlig egeskov på 8000 m² ved en lille skovsø er der dyrefold med kaniner, geder, småkalve og ved p-pladsen en stor legeplads med klatreslot.

Smuk japansk have. - ©Tommy Hansen

På gården er der også en dejlig café, hvor der kan købes kaffe, kage, sandwich, øl og vand til yderst rimelige priser. I en gammel kostald er der indrettet en flot butik med en masse kunsthåndværk som sælges til de besøgende.

Efter besøget kørte vi via herregården Dønnerup hjem til campingpladsen. Her var der fælles grillning på den store grill - vi deltog dog ikke.

Søndag tog vi igen en cykeltur i skoven før vi ved 15 - tiden kørte fra pladsen.

Bedømmelse af pladsen:

  • Plus: Natur, udsigten, omegnen, kun 1 km. til centrum af Jyderup, afslappet og hyggelig plads.

  • Minus: måske ikke så meget for børn.

Lidt om Jyderup Camping: Pladsen ligger utroligt flot ud til Skarresø. Alt er pænt og velholdt. Der er en del fastliggere; men de ligger længst væk fra søen. ( her er det turistpladserne der ligger bedst ) Pladsen kan virkelig anbefales til folk der kan lide natur. God for vandre- og cykelture rundt om søen m.m.  Nattergalen kan altid høres i maj/juni måned.

Vi synes at pladsen er lidt overset, der er mange campister som kunne have glæde af at besøge denne dejlige plads. Billig overnatning - kr. 81,60 for to voksne uden strøm og med D