Back to Nature forårstræf i St. Bededagsweekenden

den 19. – 22. maj 2011 på Bildsø Camping i flot solskinsvejr.


Vis stort kort

De to forårstræf i henholdsvis øst og vest markerer i år også Back to Nature’s 10 års jubilæum og i den anledning fik alle tilmeldte et hæfte med BTN’s 10 årige historie. Dette kan hentes på BTN’s hjemmeside.

Lidt om Bildsø Camping:

Pladsen har eksisteret i mange år og ejes af Slagelse Kommune, som dog nu har sat pladsen til salg. Pladsen forpagtes af Lis og Flemming. Pladsen ligger ca. 10 – 11 km. vest for Slagelse.

Bildsø Camping

Pladsen lever på stort alle områder op til BTN’s værdier: Den er forholdsvis lille, ikke inddelt i båse, ligger fredeligt i udkanten af en skov og efter en gåtur på 10 minutter ligger en af Vestjællands bedste badestrande med en storslået udsigt til Storebæltsbroen.

Den dejlige badestrand

De vindblæste træer på stranden

Den flotte fauna på stranden

Den smukke tur gennem Bildsø Skov

Alle faciliteter på pladsen er beskedne, men alt virker velholdt og rent. Værtsparret er venlige og man føler sig velkommen. Der gør meget ud af at der er små hyggelige kroge, hvor man hygge sig med en is købt i den lille butik på pladsen. Der findes også Minigolf. Et minus er at man ikke modtager Dankort, Visa m.m.

Træffet:

Der var tilmeldt 35 enheder til træffet og blandt disse 2 med telte.

Der varmes hveder i stor stil

De fleste ankom i løbet af torsdagen og fik installeret sig på den smukke grønne campingplads. Der blev holdt standerrejsning kl. 17 og der blev arrangeret spontan fælles spisning af medbragt mad i det ene af foreningens partytelte som netop var blevet sat op. Ved 19.30-tiden stod BTN for varme hveder ristet på Bildsø Campings store grill og smør til den medbragte kaffe.

Fredag ( St. Bededag ):

Formiddagen var uden fast program, men kl. ca. 13.30  kørte stort alle til vikingeborgen Trelleborg, hvor vi en times tid af en køn og kompetent guide blev vist rundt og fik mange gode historier fra vikingetiden og fra nogle af udgravningerne. Borgen ligger i et fantastisk smukt område lige hvor Vårby Å og Tude Å løber sammen. Ved borgen er der opført et lille museum og bag dette en lille ”by” Slagløse, hvor der bygget rekonstruktioner af huse fra vikingetiden og hvor der ofte er aktiviteter der kan levendegøre vikingetiden.

 
Vis stort kort

Trelleborg

BTN på guidet tur på Trelleborg

Gammelt rekonstrueret hus på Trelleborg

Trelleborg ligger smukt ved Tude Å og Vårby Å

Vel hjemme på pladsen var der fællesspisning i partyteltene og der var igen tændt op i grillen. Lidt senere leverede Erling harmonikamusik til lidt fællessang.

Til sidst holdt BTN-medlem Svend Kristiansen et foredrag om solceller, batterier, el-sikkerhed og LED-pærer i campingvogne. I Svends egen vogn kunne man herefter med egne øjne se teknikken installeret.

Lørdag:

Det meste af lørdagen var til egen disposition og der vat flere der i det dejlige sommervejr spillede div. spil og deltog i den Minigolf-turnering campingpladsen havde arrangeret.

Afslapning på pladsen

Lørdag aften var der igen fællesspisning og grillning ved partyteltene. Kl. ca. 20 var der 10 års-jubilæumskage til alle og det var i rigelige mængder.

Den lækre kage

Hyggelige Bildsø Camping

Smukt vejr alle dagene

Efter den dejlige kage viste den tidligere formand Hans 2 flotte slide-shows. Et fra BTN-turen i efteråret 2010 til Sverige og til sidst et specielt 10 års jubilæumsshow.

Søndag:

Kl. 8 var der, traditionen tro, igen gratis rundstykker ved BTN-flagstangen og kl. 10 blev der sagt tak for denne gang og på gensyn på Træf Vest, som afholdes på Skjern Å Camping i Kristi Himmelfarts weekenden d. 1. – 5. juni 2011.

Vi blev sammen med flere andre et ekstra døgn til mandagen.