Sommerferie England og Tyskland m.m.

den 25. maj - 12. juli 2017

Del 4

Mandag d. 3. juli:

Vi kørte ind til Senheim hvor vi besøgte Weingut Loescher Erben. Vi havde smagt en del gode vine under vinfestivalen, men specielt havde vi faldet for en rigtig god trocken Riesling fra Weingut Loescher Erben.

Vi blev budt på en hel vinsmagning af Helmut Loescher og den bestod af mange skønne vine, så vi endte med at købe 5 kasser af forskellige af deres vine så vi på den måde havde nogle gode souvenirer med os hjem.

Vi kørte ad en meget lille vej op i vinmarkerne som ligger op over Senheim og der oppe var der en flot udsigt over byen, campingpladsen og Mosel. Derfra kørte vi mod Cochem med flere stop undervejs i de hyggelige vinbyer langs Mosel.

Udsigten fra vinmarkerne og til Senheim, campingpladsen og Mosel

Vin så langt øjet rækker

Mange hyggelig byer undervejs

De flotte skilte ved vinbønderne

Blikfang

Her er der så født trillinger den 11. maj 2017

Ingen tvivl om hvad der sælges her

De typiske og meget romantiske huse ved Mosel

Vi nærmer os Cochem  hvor Reichburg troner over byen

Vi venter på middagen på Hotel Burgen's balkon med den flotte udsigt over Mosel

Springvandet på Cochem's torv

Cochem's hyggelige torv

Den gamle port i Cochem

Mandag aften deltog vi i den sidste del af Senheim Vinfestival. I det store festivaltelt var der Heimataften med musik og danseoptræden. Vi fik igen drukket nogle liflige Moselvine. Dejlig lunt med 26 gr.

Tirsdag d. 4. juli:

Vi tog på en køretur ad nogle små veje langs Mosel til Traben-Trabach, hvor vi nød kaffe og kage på gågaden.

Kører man ad de små veje oplever man nogle flotte udsigter

Mosel tager sig godt ud i det smukke solskinsvejr

Endnu en smukt beliggende campingplads ved floden

Jernbanen følger Mosel flere steder

Broen i Traben-Trabach

Nordlig bred i Traben-Trabach

Flotte bygninger

Smuk udsigt fra broen

Efter Traben-Trabach kørte vi videre til Bernkasel-Kues som jo altid er et besøg værd med dens maleriske flotte gamle bindingsværkshuse og små gader. Vi spiste middag på Slottsstrasse i fred og ro med den flotteste udsigt over Mosel.

Bernkasel

Det så kendte torv i Bernkastel

Springvandet

Sådan kan det gå børnebørn der ikke lytter til sine bedsteforældre

Venter på middagen mend vi nyder udsigten

En gammel blikkenslager som Tommy beundrer tyskernes arbejde med skifer

Mange skæve vinkler i Bernkasel

Der er altid mange turister i Bernkasel

Ny Moseltalbrűcke under opførelse ved Zeltingen

Hjemtur til campingpladsen igen og nyde aftenen på campingpladsen i 28 gr.

Onsdag d. 5. juli:

Vi kørte igen en tur til Cochem hvor vi tog på en rundtur med et af Moselskibene. På vejen hjem kørte vi ind om Bruttig hvor vi spiste dejlige pizzaer. Varmt med 31 gr.


Flot udsigt på vej til Cochem

Klar til rundtur med Moselbåden i det flotte vejr

Reichburg - set fra båden

Torsdag d. 6. juli:

Køretur til Zell med lidt indkøb i det nærliggende butikscenter. 35 gr. er ganske hedt og der kom da også torden og regn til natten.

Zell. Berømt for sin Zeller Schwartzes Katz vine.

Vitus køler tærene i den stærke varme

Fredag d. 7. juli:

Vi hægtede campingvognen på og kørte mod Camping Grűnne Jäger ved Bremen hvor vi havde første overnatning i starten af denne ferie. Der var desværre meget kø og vi fik kørt lidt omveje for at undgå køerne, men sparede vist ikke tid ved at køre de omveje.

Endeligt nåede vi frem til campingpladsen og efter at have stillet vognen op, gjorde det godt med en dukkert i pladsens svømmebassin. Derefter spiste vi dejlige schnitzler på restaurantens terrasse. Vi opdagede at der bag ved campingpladsen var opdræt af dådyr, så dem var vi lige nede at kigge på. 31 gr varme.

Camping Grűnne Jäger

Lørdag d. 8. juli:

Vi kørte en tur ind til Bremen og fandt et godt parkeringshus i centrum. Desværre regnede det lidt og var overskyet. Ca. 20 gr varme.

Gøglere ved Bremer Marktplatz

Rådhuset og St. Petri Domkirke. Desværre regnfuldt.

Bremer Marktplatz

Vitus hilser på en meget slank mand

Pludseligt ringede Dagrunn's telefon. Det var Dagrunn's søster og svoger, bosiddende i Norge men også på ferie i Europa, der meddelte at de overraskende nok var ankommet til vores campingplads.

Så vel hjemme på campingpladsen blev det til stor gensyns glæde og hygge snak. Vi spiste alle på pladsens restaurant og denne gang spiste vi en lækker hjortegryde. Temperatur ca. 20 gr.

Søndag d. 9. juli:

Da nordmændene har autocamper pakkede vi os alle 5 sammen i Passaten og kørte ind til Bremen. Vejret var blevet rigtigt godt så byturen kunne nydes. Vi spiste på en restaurant som lå på promenaden langs floden Weser. Hele promenaden langs floden ser ud til at være populær da der hele tiden myldrede med folk.

Vitus nyder synes af en sporvogn

I centrum er der mange flotte bygninger

Markplatz

Rådhuset

Den berømte Böttcherstrasse

Det berømte klokkespil med de 30 klokker lavet i Meissnerporcelæn

Der skal vælges øl som skal nydes til klokkespillet

Gamle skibe langs Weser promenaden

Afslapning, mad og drikke i det fine vejr

Der var også noget for Vitus

Her er der lige tilføjet et hus på hjørnet af Undere Liebe Frau Kirken

St. Petri Domkirken

Mandag d. 10. juli:

Vi og vore norske familie skiltes på campingpladsen, da vi havde hver vores planer. Vi kørte mod Fleggaard i Harrislee, da vi jo lige skulle have provianteret lidt på vejen hjem.: Det var gråvejr og undervejs kom der nogle byger. Turen gennem Hamburg gik nogenlunde. Gennem tunnellen gik det fint, men nord for Elben var der meget kødannelser. 

Efter at have handlet lidt ind kørte vi til Genner Hoel Pandekagehus og Camping som ligger nord for Åbenrå. 

Pladsen er en meget lille, men meget hyggelig plads og faciliteterne er rigtig fine og priserne er rimelige og uden de grådiges tillæg, som f.eks. miljøgebyrer og pladsgebyrer - heller ikke i højsæsonen. Pladsen er BTN-samarbejdsplads og kan anbefales.

I hovedhuset ud mod vejen ligger Pandekagehuset og der serverer man de lækreste pandekager med al slags lækkert kød- og salatfyld og jo - man kan godt blive mæt af en pandekage.

Genner Hoel Pandekagehus og Camping

De store og lækre pandekager i Pandekagehuset

Tirsdag d. 11. juli:

Vi kørte en tur til Åbenrå, hvor vi gik en tur på den hyggelige gågade samt fik handlet lidt ind. Senere kørte vi ad Margueritruten i det flotte og kuperede område nord for Åbenrå og ud mod kysten.

Færgen til Barsø

Stranden ved Barsø Landing

Hjemme på pladsen hyggede vi os og Vitus legede på campingpladsens legeplads.

Onsdag d. 12. juli:

Vi pakkede sammen og kørte de 200 km. hjem. Det skulle da også blive dejligt at komme hjem igen. Nu var det jo præcist 7 uger siden vi var kørt hjemmefra.

Vi synes vi har oplevet meget: perioden i England med ophold i flere smukke områder, at være sammen med vores børnebørn, et dejligt ophold ved Mosel, hvor vi ikke har været i flere år og at have vores barnebarn Vitus med på rejsen hjemover i næsten 3 uger. Det klarede han fint og det var kun en fornøjelse at have ham med. 

Igen har det været dejligt at campere i England som er et pragtfuldt ferie- og campingland og denne gang havde vi jo hedebølge i London. Vi kan kun anbefale mobile campister at prøve camping i England. At trafikken sker i modsatte side og at nogle af vejene er meget smalle er ikke noget problem og de engelske bilister er meget hensynsfulde når man kommer kørende med sit 2,5 meter brede træk.

Vi har i alt på ferien kørt 6094 km - de fleste med campingvognen efter.

Dette var 4. og sidste del af vores beskrivelse af sommerferien 2017.