2017VV2017

 

 

Sommerferie England og Tyskland m.m.

den 25. maj - 12. juli 2017

Del 1

Søndag d. 28. maj:

Efter standernedtagning på Back to Nature's Forårstræf Vest, som i år blev afholdt på Ringkøbing Camping (se beskrivelsen af træffet under Campingture), kørte vi sydover på vej på sommerferie i bl.a. England.

Vi havde planlagt at køre til Camping-Paradies "Grüner Jäger" lige før Bremen. De modtager ACSI Campingcard og pladsen ligger ikke så langt fra motorvejen.

På trods af køkørsel ved diverse vejabejder før og i Hamborg nåede vi pladsen i god tid om eftermiddagen og fik tjekket ind. Vejret var rigtigt flot og vi valgte at spise en lækker ziguenerschnitzel på terrassen på pladsens lille hyggelige restaurant og hertil et godt glas øl.

Fantastisk lækker schnitzel 

Mandag d. 29. maj:

Efter morgenmaden trillede vi igen ud på motorvejen i retning mod Gent i Belgien. Vi havde bestemt os for at overnatte på Camping Groenpark i Zele lidt øst for Gent. Pladsen besøgte vi også sidste år og nu lå den lige på vores rute mod Calais.

Turen derhen gik rigtigt godt og vi ankom midt på eftermiddagen og kunne nyde det gode vejr. Temperaturen var nu oppe på 34 grader.

Tirsdag d. 30. maj:

Turen gik nu videre ad motorvejen uden om Gent og via Dunkerque til Camping Saint Louis lidt sydøst for Calais. Pladsen har vi besøgt et par gange, da den ligger i nærheden af Calais når man skal med færgen til Dover i England. Den er samtidig billig da den er en ACSI Campingcard plads.http://www.campingstlouis.com/

Vi ankom meget tidligt, så der var tid til at køre til den nærliggende lille by Ardres og se os omkring og få handlet lidt fødevarer. Temperatur 25 gr.

Onsdag d. 31. maj:

Efter morgenmad kørte vi til færgeterminalen i Calais og blev tjekket ind. På motorvejen frem mod havnen er der stadig store bevogtede dobbelthegn, men nu er de før så kendte flygtningelejre helt væk da de blev ryddet sidste efterår.

Venter på færgen i Calais

Vi måtte igennem to tjek før vi kom ind på venteområdet til færgerne. Specielt de svært bevæbnede franske soldater skulle undersøge alt meget grundigt. 

Der gik dog ikke meget tid med det, så vi kom ind og kom med den planlagte afgang. Vejret var lidt diset, men ellers ganske fint, så turen over Kanalen gik stille og roligt.

Efter at være kørt i land i Dover kørte vi mod London og campingpladsen Alderstead Heath Caravan Club Site. Vi har i flere år været medlemmer af den store engelske campingklub The Caravan and Motorhome Club. 

Vi benytter os hovedsaligt af klubbens dejlige campingpladsen, som ikke er de billigste, men de bedste - synes vi. Alderstead Heath Caravan Club Site besøgte vi også sidste år og den ligger i et skønt parklignende område og tæt på vores søn, svigerdatter og børnebørn.

Vi fik installeret os på en dejlig parcel (pitch) og senere kom vores svigerdatter og to børnebørn på et kort visit. Temperatur 22 gr.

Installeret på Alderstead Heath Caravan Club Site

Torsdag d. 1. juni:

Vi kørte sydpå til Wakehurst Place, som er botanisk park og et yndet mål for briterne rundt om London.

Wakehurst Mansion gardens

En lille forfriskning må der til

Parti fra den smukke park

Søer og vandløb er der mange af

Briterne kan det med parker

Smukt og fredfyldt

Orkideer

På vejen hjem besøgte vi byen Crawley og spiste Fish and Chips på pubben The Old Punch Bowl. Temperatur 20 gr.

The Old Punch Bowl i Crawley

Fredag d. 2. juni:

Vi havde aftalt at vi i dag skulle passe vores to søde børnebørn (Indigo og Acacia) fra morgenstunden og de blev afleveret til os af vores dejlige svigerdatter Cindy.

Indigo leger med farmor

På campingpladsen er der to rigtig gode legepladser, så vi hyggede og legede med pigerne. Ud på eftermiddagen kom der torden og regn, så vi måtte sidde inde og tegne med pigerne.

Farmor er populær hos Acacia

Dejligt at kunne være sammen med de to piger en hel dag, da de jo bor for langt væk til at det kan lade sig gøre i hverdagen. Temperatur 25 gr.

Lørdag d. 3. juni:

Vi slappede af på pladsen, men kørte over til den gamle lille kirke Chaldon Church. Den nuværende kirke er påbegyndt i det tidlige 11. århundrede og er kendt for et gammelt vægmaleri fra det 12. århundrede. 

Chaldon Church

Det gamle vægmaleri fra det 12. århundrede

Den gamle kirkegård ved kirken

Efter besøget i den smukke kirke gik vi en tur på Happy Valley som er et stort friluftsområde tæt på byerne Kenley og Caterham. Temperatur 24 grader.

Det smukke Happy Valley

Dalen tager sig godt ud i det smukke vejr

Vilde orkideer i massevis i dalen

Søndag d. 4. Juni:

Vi kørte en tur i omegnen og nød den flotte natur. Bl.a. var der flere højdedrag med flot udsigt i området Surrey Hills.

Box Hill

Endnu et flot wiew

På vejen hjem til pladsen handlede vi lidt fødevarer i byen Dorking og da det var søndag gik over til pubben The Kings Arms, hvor vi spiste lækker Sunday Roast med tilbehør. Pubben er bygget i 1405 og det ses i det hyggelige interiør. Temperatur 21 gr.

The Kings Arms serverer god Sunday Roast

Mandag d. 5. juni:
Vi forlod Alderstead Heath og satte kursen mod Warwick hvor vi ville tilbringe et par dage. Vi ankom midt på eftermiddagen til Warwick Racecourse Caravan Club Site og fik installeret os. Dog var der en stærk blæst, så solsejlet forblev nedpakket.


Indkørslen til campingpladsen

Campingpladsen er lidt speciel da den ligger inde i midten af en hestevæddeløbsbane. Pladsen er ikke ret stor, men har nogle udmærkede facilliteter.

Pladsen ligger midt inde på en hestevæddeløbsbane

Efter lidt mad gik vi en tur ind i byen hvor der er en del gamle huse, smalle stræder og et stort gammelt slot - Warwick Castle, som drives af firmaet Merlin Entertaintments. Før det var det ejet af Tussauds Group. 

Slottet er blevet kåret som en af Englands top ti attraktioner.

Hyggelige gader i Warwick

Mange smalle gamle stræder i byen

Vi besøgte også The Mill Garden som ligger lige neden for Warvick Castle

The Mill Garden ligger lige ud til floden Avon

Haven er utrolig flot og fredfyldt

Haven er et sted med mange forskellige planter

Haven passes til UG af en ældre mand

Warwick Castle rejser sig imponerende over den lille møllerhave

På den anden side af  floden ligger der en  hel samling gamle smukke huse

De gamle velholdte huse på Bridge End

Den rene idyl

Tirsdag d. 6. juni:

Det blæste og regnede om formiddagen, men det forhindrede os ikke i at bevæge os ud i Warwick. Vi ville besøge Warwick Castle og havde købt billetter vis internettet.

Vi passerer Lord Leycester Hospital på vejen til borgen

Warwick Castle. 

Foto er lånt fra Internettet

Det småregnede lidt da vi gik ind i borgen

I parken var der opvisning med falke, ørne og ugler

Inde bag de tykke mure er der en flot park

Rododrendonen blomster smukt

Den smukke riddersal på borgen

Warwick Castle er bl.a. kendt for deres store våbensamling

Henrik den 8. og nogle af hans koner

Det ses tydeligt at Tussauds tidligere har drevet slottet

Fruen i samtale med butleren

I kælderen er der også opsat flere tableauer

Via tableauerne fortælles historien om Englands middelalder

Naturtro tableauer

The Mills Garden set fra borgen

Borgens blide som Middelaldercenteret i Nykøbing F. har været rådgivere og deltaget i byggeriet af 

Efter besøget på Warwick Castle besøgte vi St. Mary's Church midt i byen. Kirken blev grundlagt i 1123 af Jarlen Roger de Newburgh.

En af Warwicks tidligere Jarlers gravsted

Et af de smukke kapeller

På vejen hjem til campingpladsen fik vi lige en byge, men så klarede det heldigvist op

Vi gik hjem til campingpladsen og spiste lidt mad hvorefter vi kørte ud af byen til Hattons Locks som er et lille område med 21 sluser på rad og række. Disse sluser hæver/sænker bådene på The Grand Union Canal 45 meter på en strækning over 4,3 km. I dag er det kun de berømte narrow-både der trafikerer kanalen og de bruges udelukkende til lystsejlads. Turister kan også leje en narrowboat og feriere på kanalen. 18 grader i dag.

En flot skulptur ved Hattons Locks

Et kig ned af kanalen og sluserne. Ude i horisonten ses St. Mary's Church inde i Wrawick

Onsdag d. 7. juni:

Vi gik op i byen og hen til det meget gamle Lord Leycester Hospital. Hospitalet er ikke et hospital i den forstand, men har gennem tiderne været æresboliger for veteraner fra det britiske militær og det er det den dag i dag. De gamle veteraner iklædt kappe og hat viser rundt på hospitalet flere gange dagligt.

Set på vej til hospitalet. Lidt anderledes brug af gummistøvler

Lord Leycester Hospital

Warwick har mange ældgamle huse

Indgangen til Lord Leycester Hospital

Great Hall

En af de logerende veteraner viser rundt

Hospitalet har mange flotte gamle bygninger

The Guild Hall hvor byens spidser gennem fler hundrede år styrede byen

Før vi gik ud i haven gik vi ind i The Brethren’s Kitchen som drives som cafe for de besøgende. Køkkenet har serveret mad igennem 500 år til konger, adelsmænd, munke og de logerende brødre.

Vi bestilte the og scones. Det er de allerbedste scones vi nogensinde har smagt. 

Den smukke have bag hospitalet

Englænderne kan det med roser

Her kan de logerende veteraner slappe helt af

Betagende haveanlæg

Frodigt og blomstrende

Efter besøget på Lord Leycester Hospital kørte vi ned til en lille havn ved kanalen i Warwick hvor der ligger en del af de flotte Narrowboats.

Narrowboats ved kanalen i Warwick

Bag efter kørte vi igen ud til Hatton Locks hvor der nu var noget mere trafik gennem sluserne. Det var ganske interessant at se folk betjene de manuelle sluseporte og de store ventiler til at fylde slusen med.

Der skal lægges kræfter i når sluseporten skal lukkes eller åbnes

To af de slanke narrowboats i slusen

Både på vej op af kanalen

Der skal passeres 21 sluser før bådene er helt oppe

De gamle sluser er faktisk et ganske smukt syn

Nogle både har lagt sig ind for natten

Hattons Locks

Pyh, næsten helt oppe.

Efter besøget ved sluserne var vi blevet godt sultne og vi besøgte det nærliggende Hatton Arms hvor vi igen fik en god gang fish and chips.

Herefter gik turen hjem til campingpladsen og vi fik ryddet lidt op i vognen og gjort klar til at flytte til Lake District i morgen. !8 gr. i dag.

Se næste del af Englandsturen 2017 - Tryk her