Back To Nature's forårstræf Øst på Saltbæk Camping

i Kr. Himmelfarts-weekenden d. 17. til 20. maj 2012

 
Vis stort kort

Lidt om Saltbæk Camping:

Pladsen ligger i i et smukt grønt område med skov/plantage på alle sider, tæt på Saltbæk Vig. Pladsen er inddelt i områder, som adskilles af hække/buskads. Der er meget fredeligt på pladsen og fuglesangen kan nydes i fulde drag. De sanitære faciliteter er OK - men enkle. På pladsen er der en lille butik og et ishus.

Generelt en OK plads, men lidt for dyr i forhold til lignende pladser.

Torsdag 17. maj 2012 (kr. Himmelfartsdag):

Den korte tur hjemmefra gik hurtigt og smertefrit og ved 12-tiden kunne vi trille ind og finde os en plads. Vi fik en udmærket parcel og kunne efter at støttebenene var kørt ned, gå rundt og hilse på de mange BTN-medlemmer, der allerede var kommet.

Vognen klar til det gode vejr.

Dagen gik med klodsespil, fiskeri og ellers hvad man havde lyst til. Om aftenen var der sædvanen tro, fælles kaffe med Erlings dejlige harmonikamusik og lidt fællessang. Desværre var teltet fra Vest ikke kommet, så "Øst-teltet" blev hurtigt lidt koldt, da det var åbent i den ene ende. Folk tog det dog med godt humør.

Fredag d. 18. maj 2012:

Om eftermiddagen var der arrangeret en guidet tur ud ved Saltbæk Vig. I området er der normalt adgang forbudt, men BTN havde fået særskilt tilladelse til at komme derud med en biolog som guide.

Vores guide var rigtig god og spørgelysten var da også stor. Vi gik ud til et sommerhus og kanten af vigen og turen var lang på den knoldede vej, men med flere skønne oplevelser. Bl.a. hørte vi et par nattergale, som midt på eftermiddagen holdt en større anlagt koncert.

Vores dygtige guide

Flot udsigt over Sejerø Bugten

Idyl ved Saltbæk Vig med Bjergene i baggrunden

Nikkende kobjælde

BTN'ere er gode til at høre efter guiden

Forår på fuld kraft

Lørdag 19. maj 2012:

Der var arrangeret fælles tur til Nekselø om formiddagen. Vi kørte alle til Havnsø, hvor vi samledes og faktisk fyldte vi den lille Nekselø-færge helt op. Der var selvfølgeligt bestilt plads i god tid i forvejen. Man kunne selv vælge om man ville gå den nordlige eller den sydlige rute eller begge. De der var dårlige til bens kunne vælge at blive kørt rundt på øen med en lokal guide.

Vi valgte at starte med den nordlige rute og nåede derefter halvdelen af den sydlige før vi skulle med færgen hjem.

De to ture på Nekselø

Vi har aldrig før været på Nekselø, men som vi ofte har hørt er det en af de smukkeste øer i Danmark. Her er der strandenge, indsøer, vige, skrænten og vind i håret. Vi kommer helt sikkert til Nekselø igen.

Den lille færge

Idyl på Nekselø med Sejerø-færgen i baggrunden

Masser af græssende kvæg på øen

Op og ned på Nekselø

Det smukke landskab er turen værd

Panoramaudsigt på øen

Forår på øen

Nekselø med Sjælland i baggrunden

Troldeskoven på Nekselø

Madpakken nydes i strandkanten

Søndag d. 20. maj 2012:

Efter standernedtagning og nedtagning af festteltene blev det tid til at køre hjem igen. Igen havde BTN arrangeret et meget vellykket træf og igen er det overvældende at møde så mange dejlige og positive mennesker, som alle holder af naturen og campinglivet.