Knap 2 måneders sommerferie i Europa 2022 - Del 1
i perioden den 25/5 til 22/7-2022

Hvis du ønsker mere information, så brug de links vi har sat ind i teksten.

Onsdag d. 25-05:
Vi spændte vognen på og satte kursen til Løgballe Camping hvor vi skulle deltage i campingforeningen Back to Nature's Træf Vest 2022. Vi ankom til pladsen og fik hurtigt anvist en dejlig plads og sat solsejlet op. Min svigerinde og hendes mand havde også meldt sig ind i Back to Nature og de ankom lidt efter os.

Torsdag d. 26-05:
Dagen gik med hygge og klodsespil på pladsen.

Fredag d. 27-05:
Hygge på pladsen. Fælles traktortur i lokalområdet og en lille handletur til Juelsminde.

Lørdag d. 28-05:
Tur til den meget smukke Palsgård Park. Senere kørte vi til Juelsminde, hvor der var livemusik på en hyggelig kafe.
Om aftenen var der fællesspisning i campingpladsens hyggelige samlingstue. De fleste deltagere havde valgt at få mad fra lokale Hyrup Kro og det var en succes,  da maden var rigtig lækker.

Søndag d. 29-05:
Som sædvanligt gav BTN morgenbrød og efter det var der standernedtagning og afsked med alle deltagere. Alt i alt et dejligt træf og Løgballe Camping havde været en god oplevelse.
Vi pakkede sammen, tjekkede ud og kørte med vor norske familie til Tønder Camping. Ud på eftermiddagen gik vi en tur op i Tønder by og var indenom et hyggeligt værtshus og få os en øl.En af de smukke portaler ud til gågaden i TønderAltid hyggeligt med en gåtur i TønderDe typiske karnaphuse

Mandag d.30-05:
Kørte en tur i området. Blandt andet en provianteringstur til Fleggaard i Suder Lygum.

Tirsdag d. 31-05:

Kørte videre til Nordsee Camping ved Husum. En udmærket plads helt ude bag digerne ved Vadehavet.
Græsklippere på arbejde på digerneCampingpladsen ligger i nogenlunde læ bag digerne

Onsdag d. 1-06;
Vi tog alle på en rundtur inde i den hyggelige by Husum, hvor vi også fik et glimrende og rigeligt måltid på en af de mange fiskerestauranter.Lavvande ved kajenStormflodspæl i HusumKlar til et lækkert måltid med diverse fisk


Lækkert tilberedt fiskefad

Torsdag d. 2-06:
Vi pakkede stille og roligt sammen, men da jeg ville køre campingvognen ned fra en kile på det ene hjul, ville moveren pludseligt ikke køre. Jeg ringede til forhandleren, som ville ringe tilbage. Så fandt jeg manualen og fik selv resat moveren. Senere ringede teknikeren fra Vestsjællands Campingcenter, men da havde jeg jo selv fikset det.
Endelig kunne vi køre. Vores familie fulgte med et stykke nedover, men vi skulle videre til England, så vi skiltes før færgen over Elben ved Glückstadt..Ombord på Elben færgen

Vi forsatte sydvest over og fandt en Knaus Camping i byen Haren. En meget dyr og en ikke særlig tiltalende campingplads, men pyt - vi skulle kun være der den ene nat.

Fredag d. 3-06:
Vi kørte videre til Groenpark Camping i Zele i Belgien. En plads vi ofte har benyttet på vores vej fra og til England. En udmærket plads med rigtig gode badeforhold.


Lørdag d- 4-06:
Efter en god nat søvn skruede vi støttebenene op og kørte på motorvejen igen med kurs mod Calais, hvor vi havde reserveret plads på P&O Ferries afgang mod Dover i England. Vi havde en stille og rolig overfart og kunne trille i land med kurs mod Alderstead Heath Caravan Clubsite.Der var god plads på færgen fra Calais til DoverDe hvide klinter ved Dover tager sig fint ud i godt vejr.

Vi har været på Alderstead Heath Caravan Club site mange gange, så vi blev hurtigt indtjekket og installeret os. Derefter kørte vi til Caterham uden campingvogn og fik handlet lidt ind.Vel installeret.
Søndag d. 5/06:
Vi tog bilen til Croydon, hvor vi parkerede og tog toget indtil Victoria Station.Stationen i Croydon


Victoria Station - som altid med et mylder af folkVictoria Street. Little Ben Clock studeresLidt absurd at se den gamle The Albert Pub mellem de nye spejlglas facader på Victoria StreetVictoria Street var fyldt med en masse busser, som havde transporteret mange millitære enheder til London på grund af Dronning Elsabeths's regeringsjubilæum. I baggrunden ses Westminster Abbey.Westminster AbbeyWestminster Abbey er en fantastisk smuk gammel kirke - bygget mellem år 1045-1050I forbindelse med dronningens regeringsjubilæum var store dele af London spærret af og hundredevis af optog vandrede gennem gaderne og det tiltrak et mylder af folk-Et af de talrige og farverige optog

Senere gik vi til evensong i Westminster Abbey, hvilket var en smuk oplevelse med korsang og andet.Klar til evensongEvensong slut og vi forlader den meget smukke kirke.

På vej ned til Victoria Station var vi inden om The Albert pub og få en glas friskt øl. Herefter hjem til campingpladsen igen.

Mandag d.6-06:
Ren afslapning på campingpladsen hele dagen.

Tirsdag d. 7-06:
Vi besøgte Cindy og Michael og vores to dejlige børnebørn Acacia og Indigo. De boede kun ca. 10 km fra campingpladsen. Det blev et dejligt gensyn, da vi ikke har set dem siden jul.
Nu har de solgt huset og flyttet til området ved Alicante i Spanien.

Onsdag d. 8-06:
Igen kørte vi til Croydon og tog denne gang toget til London Bridge Station, som ligger under en af Londons nyere højhuse - The Shard-The ShardLidt moderne kunst nær The ShardThemsenDer bygges stadig helt vildt i LondonNyt og gammelt mødes i London

Vi gik langs Themsens sydside over til det berømte galleri Tate Modern, hvor der er gratis adgang. Galleriet ligger i det tidligere Bankside Kraftværk, som blev nedlagt i 1981.
Vi tog elevatoren op til restauranten på øverste etage, hvor vi fik et aldeles pragtfuldt måltid mad og nød den flotte udsigt.Restauranten med den flotte udsigt over LondonDen store turbinehalEt udpluk af nogle af de udstillede værkerDer er meget at se på. Et radiotårn med lyd.Forskelligartet kunstSamfundskritiske og surralistiske værkerVærk lavet af glasprismerLidt anderledes kunst på skaterbanen ved den sydlige bred af ThemsenLondon Eye. En rigtig flot oplevelse på en klar dag.Der er meget flot kunst i London

 Vi gik videre til The Albert pub, hvor vi igen slukkede tørsten.
Efter besøget på pubben rejste vi hjem med toget fra Victoria Station.

Torsdag d. 9-06:
Vi kørte med bilen ud til Hampton Court Palace som ligger i det sydvestlige hjørne af London.  Læs mere om slottet - klik her.

Ved slottet er der fine parkeringsforhold.En af de mange gårde på Hampton Court PalaceEt køkkenDe udklædte kustoder underviser de mange besøgende skoleklasserVinkælderenEn af de udklædte kustoderEn gård på slottetEn flot trappeopgangPistoler brugt som dekorationFlotte våben opsatserFlot interiørEt billede af Christian den 4.
Han besøgte slottet mange gange da hans søster Anna af Danmark blev gift med Jacob den VI der blev konge af England.Flot udsmykket loftEt kongeligt tranportapelt toilet.Ældre prospekt af Hampton Court Palace og parkDen gamle astronomiske urDen store hallPortræt af Henrik den 8.Loftet i slotskirkenDen flotte port ud mod Themsen, som kongerne brugte som indgang når de kom med båd til slottetSlottet set fra ThemsenEn af de små hyggelige haverEn karet brugt som dekoration i parkenTilbage til vognen på den dejlige grønne campingplads
Fredag d. 10-06:
Handletur i Coulsdon og Caterham.

Lørdag d. 11-06:
Vores to skønne børnebørn Acacia og Indigo blev bragt ud til os, da de jo skulle overnatte hos farmor og farfar i campingvognen. Vi fik en hyggelig dag sammen.

Søndag d. 12-06;
Cindy og Michael kom ud på campingpladsen og i det dejlige vejr havde vi en skøn dag med grillmad, dessert og hygge. Vi gik også en tur til Chaldon Church, men vi kunne ikke komme ind da der var barnedåb.Klar til grillparty Cindy, Michael og pigerneGåtur til den gamle Chaldon Church
Mandag d. 13-06:
Vi hægtede vognen på og kørte til Salisbury Hillside Caravan Club Site. En hyggelig lille campingplads  øst for Salisbury.Hyggelig lille plads.
Tirsdag d. 14-06:
Vi kørte ind til Salisbury for at se den smukke katedral og ellers kigge lidt på byen.Salisbury CathedralKatedralens smukke spirUdsigt fra de flotte buegangeFlotte dekorationerSpiret i en lidt anden vinkel.En imponerende bygning. Spiret er med sine 123 m det højeste i Storbritanien.Det meste af katedralen er bygget i årene 1220 - 1258 og de flotte sandsten må fornyes hele tiden.Katedralen er rigt dekorereret ude og inde.Overalt er der smukke udsmykningerInde i katedralen står der dette smukke spejlbassin.Katedralen spejler sig i bassinetFlotte hvælvinger og buerSmukke glasmalerierDet er lige før halsen går af led når lofterne skal beskuesOverdådig udsmykningEt af de flotte altreEt sidste kigPå vej fra katedralen og ind i byenParti ved Bishop MillsBishop MillsDejligt med en læskende øl på Bishop Mill.Helt tilfældig faldt vi over denne smukke kirke hvor der blev øvet på en koncert.
Kirken hedder St. Thomas
Sidst på dagen overværede vi evensong i Salisbury Cathedral. Igen en smuk oplevelse.

Onsdag d. 15-06:
Vi hev pløkkerne op og kørte videre til Longleat Caravan Site, som ligger tæt ved en dyrepark i stil med Knuthenborg Dyrepark på Lolland.
Fruen fik vasket noget tøj og ellers var det afslapning resten af dagen. Vi kunne dog ind imellem hører dyrelyde fra parken.

Torsdag d. 16-06:
Kørte en tur til Cheddar Gorge. En kendt slugt  hvor man bl.a. laver den berømte Cheddar ost. Generelt var slugten et skuffende syn når man har set kløfterne i Norge, Frankrig m.m.
Vi spiste et dejligt måltid mad i byen Cheddar. På vejen hjem kørte vi et smut indenom byen Wells. 27 gr. og en smuk aften.Cheddar GorgeLidt skuffende gorge.

Fredag d. 17-06:
Vi kørte en tur ind til byen Wells, hvor vi besøgte den gamle Wells Cathedral. Bygget i omkring 1175, hvor den erstattede en tidligere kirke på stedet.High Strret i Wells med katedralen i baggrunden
Fint gammelt hotel i WellsWells CathedralEn imponerende facadeEn virkelig flot bygningDe særprægede støttesøjler som er tilføjet senere for at afstive katedralenStore dimensionerNærbillede af de nyere afstivningerSmukke lofterSmukt alterKlosterhaven ved katedralenVicar's Close - intakte og beboede boliger fra det 14. århundredeVicar's Chapel & LibraryIdylliske gamle huse med smukke velholdte forhaverEt kig ind i The Bishops Palace lige ved katedralen.The Bishops Palace er godt befæstet


Bishops Palace ligger lige ud til åbne marker.


Vi spiste rigtig gode fish and chips på denne pub belggende i Wells gamle fængsel.

Lørdag d. 18-06:
Vi kørte en rundtur i området. Først til Nunney Castle - en ruin af en gammel middelalder borg. fra ca. 1370 ,


Nunney CastleBorgen blev ødelagt under den engelske borgerkrig i 1645Vi besøgte også The Walled Garden i Mells.En smuk have og planteskole.Vi kørte til Bradford on Avon.Bradford blev ret velhavende under den industrielle revolition ved vævning af uldstoffer.Hyggelige små stræder i BradfordEn hygglig thesalon i et ældgammelt hus midt byenVi måtte besøge den fine thesalon og den var lige så hyggelig indvendig.En vellavet kop the og en kage i den smukke salon, så var energien tilbage igen.Floden Avon løber gennem byen

Søndag d. 19-06:
Vi pakkede sammen og kørte til Haycraft Caravan Club Site hvor vi fik en god udsigtsplads.Vi fik en plads med havudsigt.

Mandag d. 20-06:
Vi tog en tur til bade- og kystbyen Swanage - en lille hyggelig by med mange turíster.


Stranden i SwanageCentrum af SwanageVi kørte herefter ud til Duriston Country Park som ligger syd for Swanage. Her er der flot udsigt over den flotte Jurassic CoastFlot vild naturUdsigt til den flotte kystMasser af fossiler i kalkenKysten kaldes, ikke uden grund, Jurassic Coast.

Vi kørte videre til landsbyen Corfe Castle. Den lille landsby som er opkaldt efter en stor borgruin fra middelalderen. Læs om borgen herDen store imponerende borgruin i landsbyenHyggelige gamle stenhuse i Corfe CastleFlotte butikkerHotellet Bankes Arms, hvor vi spiste en meget lækker middagFantastisk god mad - marineret lammekølle med tilbehør.

Tirsdag d. 21-06:
Vi kørte en tur tur ud til den kendte kalkformation Durdle Door. Vi kørte en stor del af vejen gennem et stort militært øvelsesterræn og der kunne man tydeligt høre at der var øvelse igang. Vi kom heldigvis igennem uden skudhuller i bilen,Den lille del af kyststrækningen Jurrassic Coast vi har set har været utrolig flot.Durdle DoorDen smukke kyst er et populært sted at besøge.Det ligner næsten et uhyre som stikker sit snabel i vandet.Kysten tager sig godt ud i det fine vejr.

Hjemme på campingpladsen grillede vi kyllingelår og hyggede os i det flotte vejr.

Onsdag d. 22-06:
Vi flyttede vogntoget videre til Rookesbury Park Club Campsite. God vej hele vejen, så vi ankom tidligt og fil installeret os.Altid skønt med en kold øl i varmen når man lige har installeret sig et nyt sted.

Torsdag d. 23-06:
En tur til byen Winchester, hvor vi ville genopleve den meget gamle og smukke katedral. Vi parkerede på en Park and Rideplads uden for byen og tog bussen ind til Winchester derfra.Winchester Great Hall Winchester Great Hall er fra det 12. århundrede og er den eneste bevarede del af Winchester Castle.Great Hall er bedst kendt for "Kong Arthurs" runde bord, som har hængt der siden 1463. Bordet stammer fra det 14. århundrede og er ikke fra kong Arthurs tid. Men det er af historisk interesse og tiltrækker mange turister. Bordet var umalet, men blev malet for Henrik 8. af England i 1522. Navnene af ridderne af det runde bord står på kanten.Hyggelig gågade i WinchesterWinchester Cathedral
Bygget i årene 1079 - 1532Katedralen er et besøg værdHer støtter man også UkraineDet smukke korStort og pompøst alterFlotte kalkmalerier i den ældste del af katedralen.Knud den Store (Cnut eller Canute på engelsk) slog englænderne i 1016 og ægtede den engelske slagne konges enke Emma. Han skabte derved et stærkt kongerige beståede af England, Danmark og Norge. De ligger begge begravet i katedralen. Deres søn, Hardeknud, som var den sidste danske regent af England ligger også begravet her.
Katedralen har siden vi var her sidst gennemgået en skånsom restaurering og der er oppe under taget lavet et lille museum som viser katedralens historie, herunder en del om kong Knud den Store, Dronning Emma og sønnen Hardeknud.Hardeknuds sarkofagKnud den Store's gravsted i katedralenDen ældste del af katedralenEt af de smukke kapeller

Vi spiste en dejlig pie på en nærliggende pub og returnerede til katadralen, hvor vi overværede evensong.

Fredag d. 24-06:
Vi kørte et smut ind til Portsmouth via en Park and Ride plads. Vi traskede lidt rundt i byen. I byen ligger Englands største flådehavn og et stort flådemuseum med bevarede berømte krigsskibe. Vi valgte dog ikke at besøge det denne gang, da vi tidliger har set det.


Et monument for krigsdykkere i en af de dokke.Panserskibet HMS Warrior ved museetMed bus ud til P&R pladsen.Hjemme på pladsen kom der en Fish & Chipsbil  og vi bestilte og fik nogle knaldgode og meget store fisk, som vi nød i vognen.

Lørdag d. 25-06:
Vi flyttede igen til Alstead Heath Caravan Club Site, hvor vi ville blive en nat inden turen ned til Dover dagen efter. Slut med England denne gang, færgen til Calais sejler i morgen.

Søndag d. 26-06:
Turen til Dover gik hurtigere end vi havde regnet med og vi kom om bord på en færge som gik 1,5 time før.Et sidste kig på klinterne i Dover.

Fortsæt til del 2

Gå til forsiden.