Sommerferie England 2012 - del 1 - London m.m.

Camping i England fra d. 7. juni til 1. juli 2012.

Del 1 af 3.

Læs evt. også om vores første campingtur i England i 2009 - klik her

Torsdag d. 7. juni:

Vi kører hjemmefra ved middagstid og tager det stille og roligt videre mod Esbjerg, hvor vi er booket til afgangen mod Harwich kl. 18.45. Vi har igen valgt at tage Englandsfærgen fra Esbjerg, da vi synes det er en behagelig måde at komme til England på. I stedet for at drøne til Holland eller Frankrig kan vi, for det rimelige pris af kr. 5.420, - tur/retur med 2 retters menu i restauranten, morgencomplet, dejligt lugar, bil og campingvogn, begge veje slappe af i de 18 timer turen varer.

Efter lidt ventetid bliver vi endelig bedt om at kører ombord og hurtigt finder vi vores lugar. Efter afgang går vi i restauranten, hvor vi i forvejen har bestilt bord. Den menu man har betalt for ved bestillingen kan man konvertere til en anden menu mod evt. ekstra betaling. Et godt og fleksibelt system. Maden i restauranten er rigtigt dejlig og velsmagende.

Udsejling fra Esbjerg

Efter maden gik vi i baren og nød et par drinks. Her er der levende musik og en afslappet stemning. Derefter gik vi til køjs.

Fredag d. 8. Juni:

Efter en rolig nat på søen kunne vi stå lidt sent op og bade. Efter morgenmaden var der tid til at drysse lidt rundt på skibet og nyde udsigten over havet, samt indsejlingen til Harwich. Efter skibet var lagt til kaj gik turen mod London (i venstre side), hvor vi gennem The Caravan Club (som vi har været medlemmer af siden 2009, hvor vi sidst var på campingferie i England) havde bestilt plads på Crystal Palace Caravan Club Site.

Pladsen ligger i den sydlige del af London på et højdedrag, hvor man faktisk flere steder har en flot udsigt ind mod London. Pladsen ligger i et parklignende område ved det kendte sportsområde lige ved det store TV-tårn. Få hundrede meter fra pladsen er der busstoppested (Crystal Palaca Parade) og derfra er der direkte forbindelse ind til London city. Linje 3.

Pladsen ligger inden for Londons Low Emission Zone, hvilket krævet at man hjemmefra får bilen godkendt. Dette sker ved at sende kopier af bilens registreringsattest og typegodkendelse til myndighederne i London. Godkendelsen er gratis og det tager ca. 10 dage. Se mere på her.

Vores Garmin ledte os uden svinkeærinder helt frem til campingpladsen, via en tunnel (A102) under Themsen og The Mellennium Dome i Grenwich. Efter tjek-in fandt vi vores plads. En plads med knust granit (hard standing), hvilket er ganske praktisk da der aldrig er pladder og pløre på de pladser. Der er Wi-Fi på de fleste af Caravan Clubs pladser og jeg købte et kort som gav to timers adgang på alle deres pladser i England. Det er da smart.

Crystal Palace Caravan Club Site.

Her ligger pladsen:

 
Vis stort kort

Dejlige tørre og plane pladser

TV-tårnet i Crystal Palace

Efter lidt mad og en tur rundt på pladsen var det tid til at slappe lidt og senere gå til køjs. Det var lidt køligt og vi måtte endnu have en lille smule varme på.

Lørdag d. 9. juni:

Lørdag eftermiddag havde vi aftalt at mødes med vores svigerdatter Cindy og vores første barnebarn i Wimbledon til afternoon tea, indtil da skulle vi da ud at opleve området. Vi besluttede at køre til Windsor. Windsor er en lille charmerende by med det det kæmpestore Windsor slot som den store seværdighed.

 
Vis stort kort

Vi synes ikke vi havde lyst til at stå i kø for at komme ind og valgte derfor at gå lidt rundt om slottet. Det er er imponerende i sine kraftige mure, tårne og sin blanding af middelalder og nutid. Området er også meget smukt med skove, enge og Themsen som snor sig smukt gennem landskabet.

Windsor Castle

Hyggeligt butikscenter i en gammel jernbanestation

Efter en stund måtte vi sidde ned og have lidt forfriskninger. Vi fandt et hyggeligt butikscenter, som var indrettet i en gammel jernbanestation. Her kunne vi hvile benene og få lidt at spise.

Butikscenteret med Windsor Castle i baggrunden

Slottet

Fra Windsor fulgte vi Themsen ind mod London. Der var mange idylliske steder undervejs, men også mange gamle faldefærdige industribygningen. Vi drejede af til Wimbledon, hvor vi handlede inden vi mødtes med vores dejlige svigerdatter Cindy og skønne barnebarn Acacia til afternoon tea.

Søndag d. 10. juni:

Vi tog bussen linje 3 ind til byen og her fik man virkeligt set meget af Londons forstæder og deres indbyggere, hvilket vi synes var meget spændende. Vi stod af bussen ved Westminster og spadserde lidt rundt i området.

Westminster Cathedral

En af Storbritanniens store mænd.

Vi gik ned og tog undergrundsbanen til Tower, hvor vi slentrede ned til Tower Castle. Her var der også kø for at komme ind og vi blev enige at vi hellere skulle nyde det dejlige søndagsvejr det var blevet., så vi gik videre til Tower Bridge og Sct. Katharine's Dock.

The Underground

Tower Bridge

Nyt og gammelt mødes. Norman Fosters berømte "cigar"

Sct. Katharines Dock

Sct. Katharines Dock

Efter at have slentret rundt på den nordlige bred af Themsen gik vi over Tower Bridge for at følge THE QUEEN'S WALK, som er en promenade langs den sydlige del af Themsen

På den sydlige side af Themsen er der anlagt en promenade langs floden som hedder THE QUEEN'S WALK

Mange af de gamle dokke er nu lavet om til flotte butikscentre.

HMS Belfast er en let krydser fra 2. verdenskrig, som nu ligger som museumsskib i Themsen

Rekonstruktion af Shakespeare's gamle teater the Globe Theatre

London Millennium Bridge fører over Themsen

Skyline London

Der er megen forskellig underholdning langs THE QUEEN'S WALK. Her en tuba med gas, så der kom flammer ud for hvert trut.

Der findes også mange ting for de unge for eksempel skaterbaner m.m.

Houses of Parliament eller Westminster Palace

Big Ben

Godt trætte i fødderne efter den dejlige tur rundt Themsen stillede vi os op ved busstoppestedet foran Westminster og nød turen hjem til campingpladsen i Crystal Palace fra øverste del af dobbeltdækker-bussen.

Mandag d. 11. juni:

Da vi stod op, regnede det en del og da det i vejrmeldingen så ud til at ville forsætte det meste af dagen, blev vi enige om at tage bilen op i den nordlige del af London, hvor der skulle ligge et stort Royal Airforce Museum - Hendon's London Aerodrome i Colindale. Museet har en stor samling af fly og helikoptere fra flyvningens barndom og op til vore dage. Der er lagt vægt på allierede og tyske fly fra 2. verdenskrig. Alt er sat flot op og med gode informationer om hvert enkelt fly. Køreturen gennem London gik rigtigt fint og takket være vores Garmin fandt vi let frem til den gamle flyveplads. På vej gennem London var det interessant at se hvordan befolkningen i de forskellige bydele ændrede sig. Bl.a. var der et stort område nord for selve London hvor det hovedsaligt var en befolkning med nordafrikanske rødder.

Man er ikke i tvivl om hvad museets udstilling handler om.

Museet har fly i alle aldre.

Flyene udstilles i flotte haller og hangarer.

Tysklands første jetjager fra slutningen af 2. verdenskrig

Det hurtige engelske De Havilland Mosquito fly

B-24 Liberator bombefly

Det berømte Lancaster bombefly

Det amerikanske bombefly B17 - også kaldet den flyvende fæstning

Den kendte Messerschmitt Bf 109

Avro Vulcan - som Tommy har oplevet i luften på militære øvelser for mange år siden.

Flotte restaurerede fly

Alle flytyper er repræsenteret

Meget informativ udstilling

Sunderland vandflyver

Tirsdag d. 12. juni:

Fra morgenstunden igen lidt regn, men der loves opklaring ud på formiddagen. Vi tager derfor bussen ind til byen for at slentre rundt i de kendte gader og pladser.

Altid et godt overblik fra dobbeltdækkerbussen.

Westminster Abbey er en oplevelse

Westminster Abbey emmer af historie og storhed.

Vagten uden The Horsequards

Londons utrolige trafikmylder

TrafalgerSquare og Nelsons Column

China Town

Altid god mad på en rigtig engelsk pub

Covent Garden

Alt andet end æbler på Apple market

Utallige butikker i markedshallen

Regent Street

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus

St. James Park

Vagter uden for Horsequards paradeplads

Venter på bussen til Crystal Palace

Onsdag d. 13. juni:

Flot vejr i dag og endnu en gåtur i Londons gader venter. Vi tager igen bussen til centrum og starter med at gå gennem parken til Buckingham Palace. Derefter videre i de hyggelige gader.

Flot morgensol på campingpladsen

Med bussen til byen

Det vrimler med egern i St. James Park

Udsigt over søen i St. James Park til de imponerende bygninger på Whitehall

Menneskemylder ved Buckingham Palace. Der ryddes op efter den store jubilæumskoncert.

Måske en god campingtrækker ?

Eller denne ?

Midt i en mandeverden ved Jermyn Street, hvor der sælges alt til gentlemen. Barbergrej, skjorter, jakker, sko og meget andet...

Her holder feriebudgettet ikke længe....

Mødte et par kendte herrer undervejs.

Galant opmærksomhed til damerne

Igen med trætte fødder på bussen hjemover til campingpladsen

Til forside

Dette var 1. del af vores campingtur i England 2012 - 2. del kan findes ved at klikke her.