Back To Nature træf Øst 2018 på Kragenæs Marina og Lystcamp

Den 9. - 13. maj 2018

I år havde Back to Nature valgt at afholde foreningens årlige forårstræf øst på Kragenæs Marina og Lystcamp på Lolland. Vi har for mange år siden, da pladsen var ret ny, camperet på pladsen både i for- og eftersæsoner, samt om vinteren.De flotte maritime bygninger på campingpladsenPladsen er meget charmerende på grund af blandingen af marina og campingpladsPladsens  festtelt på havnen

Onsdag den 9. maj:

De fleste deltagere ankom i løbet af dagen og flere var også ankommet tidligere. Om aftenen var der fælles kaffe i festteltet på havnen. Teltet var ikke ret stort, men vi fik da pakket os sammen.

Torsdag den 10. maj (Kr. Himmelfartsdag):

Kl. 10 var der standerhejsning og velkomst.

Kl. 11 gik vi op til Dodekalitten som er placeret på en bakke synlig fra campingpladsen. Dodekalitten er en samling stenstøtter på 12 stk (når værket er helt færdigt) 7-9 meter høje som er samlet i en rundkreds. Stenstøtternes øverste 2 meter er tilhugget som hoveder/ansigter af billedhuggeren
Thomas Kadziola og fra nogle skjulte højtalere strømmer der musik komponeret af Wayne Siegel.Sådan forstiller man sig værket ser ud når alle stenstøtter er færdige.

Herefter gik vi over til Glentehøj.

Glentehøj er en meget velbevaret jættestue bygget ca. 3200 f.Kr. Selve gravhøjen er rund, omkring 5 m høj og 30 m bred.

Adgangen til jætte- stuen sker fra sydsiden, her fører en 4 m lang gang ind. Gangen har 5 bæresten på hver side og 4 overliggere, mens selve stuen har 7 bære- sten på hver side og 5 meget store overliggere.

Stuen er 9 m lang og 3 m bred i den ene ende og 1½ m bred i den anden ende.Flere skulle  lige ind og se selve den store jættestueDodekalitten - set fra Glentehøj

Herefter var dagen uden program, så deltagerne kunne udforske omegnen. Om aftenen var der igen fælleskaffe i teltet.

Fredag den 11. maj:

Dagen var til fri disposition og vi valgte at køre til Peter Hansens Have i nærheden af Nakskov. Vi har tidligere besøgt den flotte have og hver gang kan man se hvordan haven bliver flottere og flottere.Peter Hansens have er frodigDer er mange smukke motiver i havenEn af de flotte søerRododendronerne blomsterede i fuldt florEn farvestrålende haveAftenmaden snurrer rundt på Cramer grillen. En herlig ribensteg.

Om aftenen igen kaffe i teltet:Hygge i teltetErling underholder med musik til sangbogen

Lørdag den 12. maj:

Kl. 11.00 samledes vi uden for hovedindgangen til Middelaldercenteret ved Nykøbing Falster og foreningen betalte for indgangen, som så træfdeltagerne kunne opleve det spændende middelaldercenter på egen hånd. Indenfor føres man tilbage til år 1408 i den lille by der er opført i tidens byggestil og der er masser af borgere der gør byen spillevende med tidstypiske dragter, våben og redskaber.
Der affyres to store blider ud over vandet og der er en meget realistisk aktionfyldt ridderturnering ud på eftermiddagen.Straks indenfor vrimler det med borgere fra år 1408Selv børn m.m. er autentisk udklædtStolt far fra byens bedre borgerskabLivet går sin gang i 1408Begge blider gøres klar til affyring af store sten ud over vandetHyggeligt at bevæge sig rundt i den smukke byMange flotte huseEn af byens finere damerTo ungersvende i tidens sidste modeDer gøres klar til riddertuirneringFuld fart på når ringene skal spiddes med sværdetTungen lige i mundenHer skal løgene hugges med sværdetForrygende aktion når der duelleres med lanserne. Lanserne splitres for et godt ord.Der tilberedes mad på gammel vis ude i det fri

Hjemme på campingpladsen var der tid til lidt afslapning inden fællesspisningen i festteltet og da vejret klarede meget op valgte vi at lave et langbord ude på campingpladsen. De fleste deltagere havde bestilt færdig mad i Skibsproviateringen og maden blev nydt i herlig solskin.
Den flotte sommer 2018 kan man sige startede den aften.Der hygges i det smukke vejrEfter maden spillede Erling op til sangSøndag den13. maj:

Kl. 8 kunne der igen hentes friskbagte rundstykker på foreningens regning og efter en alvorlig fadæse fra min side (Tommy), hvor jeg havde bestilt for lidt rundstykker, fik alle til sidst sit morgenbrød, takket være campingcheferne Birghitte og John der selv laver morgenbrødet.

Kl. 10 var der standernedtagning og man måtte nu tage afsked med alle de positive campister som foreningen Back to Nature består af.

Da Dagrunn og jeg skulle med en færge fra Rødby, kørte vi tidligt for at nå denne. Sejlturen fra Rødby var starten på vores sommerferie i England og Skotland. Der arbejdes på beskrivelsen af vores ferie og den vil snart komme under Campingture.